Tailormade i rosa på Oslo Horse Show

Det var tirsdag, det var tid for clinic med Edward Gal – og det skulle vise seg å være tid for mange overraskelser. Som presentasjonen av Tailormade Mr. Pink, Rosa sløyfe-aksjonens egne firbente maskot, og hans overraskede nye rytter Ellen Birgitte Farbrot

I en pause i Gals clinic kom en sort, elegant hest med rosa bandasjer og glitrende rosa stener i pannebåndet inn i arenaen, men en elegant rytter også preget av rosa. Til vakker sang av unge Andrea Kring Pedersen, opprinnelig fremført under åpningsshowet til årets NM i dressur, danset den sorte hesten inn. Andrea sang om ”snart skal jeg bli en prinsesse... på en ponni med et hjerte av gull”. Over storskjerm presenterte så grenleder i dressur, Elizabeth Farbrot, arbeidet Dressur så klart gjennom de siste tre årene har gjort sammen med Tailormade Horses for brystkreftsaken. Ved auksjonen av skoene til dressurkongen Totilas, ble Paul Schockemöhle en del av det – og kvelden skulle vise at det stopper ikke der. Den sorte dansende hesten, ridd av Schockemöhles kone Bettina, var innkjøpt av Tailormade Horses for å være et ledd i arbeidet for å fremme brystkreftsaken – og er Rosa sløyfe-aksjonens nye maskot.

Vant det danske hestechampionat 2010.

Jackline Spudalshøj og kusk Søren HøghJackline Spudalshøj og kusk Søren HøghHoppen Jackline Spudalshøy etter Union Jack gikk til topps i kjøring for enspente i det danske championatet. Hun fikk flotte kritikker fra dommerne som mente hun hadde eleganse og energi i dressur, power og smidighet i maraton og at hun bevarte styrbarheten i presisjonsdelen. Videre ble det uttalt at hun viste stort talent og potensiale.

Union Jack ble selv fløyhingst i Herning med 9 i helhet i 1998. Siden da har han avlet avkom til allsidig bruk. I Norge brukes blant annet to av hans sønner som politi-hester, noe som krever en sterk psyke av hestene.

Jack bor for tiden i Norge, og er sprek i kulda.

- Vi gratulerer kusk og eier av Jackline, Søren Høgh, med de flotte prestasjoner under championatet.

Fire Tailormade-hingster uttatt til Herning 2011

Vakamo på Eliteskueauksjonen 2008Vakamo på Eliteskueauksjonen 2008Etter i alt fire forbesigtigelser i sprang og dressur er det nå tatt ut hele 50 hingster til Herning, og Tailormade er med i år, som tidligere år.

De fire hingstene som vil bli vist frem i Herning er F.A. Cordeau é Colman, Vakamo é Godsend Du Reverdydvh, Møllegårdens Attention é Abanos og Tinggsgårdens Romerzatz é Skovens Rafaeldvh De to første er innen sprang og Vakamo og Romerzatz er i kategorien dressur.

- Vi gleder oss til spennende dager i Herning.

Tailormade Red Rebel med 10 for temperament

Tailormade Red RebelTailormade Red RebelRed Rebel er hjemme igjen etter å ha tilbragt drøyt en måned på Wilhelmsborg. Her har han gjennomført en 35 dagers test med 816, 5 poeng for den totale prestasjonen. Med bestått materialprøve er hingsten med den gullkantede stamtavlen ferdig kåret.

For de som en interessert i avkom etter Red Rebel er Ib Kirk på Katrinelund rette mannen å kontakte.

Ib Kirk kan kontaktes på telefon; 0045 21667916

God utvikling for Tailormade Caruschka

Søren Pedersen og Caruschka slo til med seier i Odense. Førsteplassen kom i CSI lille tur 135 cm hvor ekvipasjen gikk feilfritt og raskt. Tiden, som var 28,41 sekunder, var et helt sekund bedre en annenplassen. Nummer to i klassen ble for øvrig Johanna Rinnesjö på Sweet Wind.
-Vi gratulerer Søren med seieren, og kan ikke annet enn å glede oss til neste gang de to skal ut å konkurrere.

Tailormade i Verden

Søren Pedersen og LawitoSøren Pedersen og LawitoTailormade er representert i både dressur og sprang i Unghest-VM denne helgen. På dressursiden for Danmark den seksårige Skovens Rafael med Lotte Skjærbæk i salen. På sprangsiden har vi hele fire og de er Cavetta, Stardust, Count On Me og Lawito. Her er Søren Pedersen pilot.
-Vi ønsker dem begge lykke til med de mange utfordringene i Verden.

Tailormade avkom fortsetter å gjøre seg bemerket

Tailormade LancelotTailormade LancelotPå helgens føllskue i region 7 slo både Temptation og Lancelot til igjen. Hingstenes avkom stakk like gjerne av med henholdsvis beste dressur- og sprangbetonte hoppeføll. Føllene blir dermed å se som finalister på Eliteskue i september. Les mer om saken her

Hat trick på føllskue

Dagens Beste dressur hingsteføll Timberlain è TemptationDagens Beste dressur hingsteføll Timberlain è TemptationTailormade Temptation gjorde det godt under helgens føllskue på Katrinelund. Hingstens avkom tok de tre første plassene i klassen for dressur hingsteføll.
Og som om det ikke var nok tok Collet Sem è Tailormade Stardust førsteplassen i klassen for spranghoppeføll.
Tailormade Horses brukte likeså muligheten til å komplettere egen stall med dagens beste dressur hoppeføll Neergaards Gucci è Gribaldi/Del Piero og beste sprang hoppeføll Collet Sem è Stardust/Coronado.
Vi konstaterer en god dag all round.

Gratulerer med dagen Søren

Søren N. Pedersen feirer sin 40 års dag sammen med familie og venner hjemme i Wildeshausen i aften. Han er en kjær medarbeider i Tailormade og vi ønsker ham en flott dag.

Lancelot avkom gjør det godt i Tyskland

Lordness è Tailormade LancelotLordness è Tailormade LancelotVed føllchampionatkvalifikasjonen i Friedrichsruhe ble et hingsteføll etter Tailormade Lancelot uttatt til det tyske føllchampionat. Dit kommer de beste føll fra hele landet for å kjempe om meget ettertraktede titler. Hingsteføllet har fått navnet Lordness og er avlet og eiet av Maik og Tanja Kindler.
Vi gleder oss til å følge ham videre.

Til Nordisk Baltic Championship i Drammen

Silje Bakken og Tailormade LancelotSilje Bakken og Tailormade LancelotTailormade Horses stiller med Red Rebel og Lancelot i 5 års klassen denne helgen. Stevnet er avgjørende for hvem Norge velger å sende til unghest VM i Verden og er således svært viktig for oss. Hestene blir ridd av Silje Bakken som snart er ferdig uteksaminert berider i Danmark.
-Det er alltid hyggelig å konkurrere hjemme, og vi gleder oss til flotte dager i Drammen, sier en spent Silje.

På Facebook

Tailormade Horses har endelig fått sin egen side på facebook. Her kan du følge med på hva som skjer og fortelle oss om du like det vi gjør. Vi blir glade for alle tilbakemeldinger som kommer inn.

Ny spranghest på stallen.

Denne uken ble spranghoppen Balonie etter Balobet du Rouet kjøpt inn som et verdifullt tilskudd til vår stall. Hoppen kan allerede vise til gode resultater fra sprangbanen, blant annet vant hun både Sunshine Tour og Hagen i år.
Vi er godt fornøyd med å ha sikret oss den flotte spranghoppen, som vil få Søren N. Pedersen som sin rytter.

Count On Me kvalifisert til Verden

Tailormade Count On Me med Sashia Astrup Jensen kvalifiserte sig onsdag denne uge til 4 års klassene i spring under unghest VM i Verden.

Lancelot og Red Rebel vant på Morsøstevnet

Tailormade Red Rebel/Carina Reslow Krüth og Tailormade Lancelot/Silje Bakken startet torsdag på Morsøstevnet hver sin LA klasse og vant med hhv 71% og 73%. Dette var første stevnet Red Rebel og Lancelot gikk program.

Åpent hus vel overstått.

Søren Pedersen og LawitoSøren Pedersen og LawitoVi føler at alle hingster viste seg bra og at vi fikk gode kritikker både fra DV's Paul Graugaard og fra publikum.
Spesielt synes vi det var hyggelig at Lawito ble tatt så godt imot.

Tailormade Rush skadet.

Tailormade Rush har dessverre pådratt seg en skade i boksen på Katrinelund i dag. Han har revet av litt av hoven og noe av av hovfestet.
Han vil derfor ikke bli vist under Åpent hus. Rush drar som planlagt til JJ horses i Norge for sesongen 2010.

DV's springhestprogram.

Tailormade Stardust og Tailormade Count On Me er begge opptaget i DV's springhestprogram.

Tailormade sponserer på Morsøstevnet

Tailormade sponserer DM for beriderelever.
Det vil også bli en rekke gavepremier til andre klasser på Morsøstevnet

Føll etter Ampere født.

Vår egen avlshoppe Coco Chanel har i natt født et stort hingsteføll etter den Hollandske materialprøvevinner Ampere. Han skal hete Tailormade Ambition

Hera Havdal har fått føll.

Vår egen avlshoppe Hera Havdal etter BH Hertug hør født et fint hingsteføll etter Temptation.
Den tyder på å bli sort, er langbent og skal hete Tailormade Here’n’There

Temptation er kåret i Sverige.

Temptation oppnådde kåring i Sverige. Den svenske kåringskomisjonen tok turen til DK.
Temptation høstet god kritikk fra den svenske avlsledelse og oppnådde kåring i Sverige.

Vårt første føll etter Lancelot i år.

Vår sølvmedaljehoppe Tequila etter Lobster har født et stort hoppeføll.
Hun skal hete Tailormade Lollipop er et brunt hoppeføll etter Lancelot med Lobster som morfar

Åpent hus Katherinelund.

1 mai er den troen tradisjonen Åpent hus på Katrinelund.
Alle Tailormade sine stasjonshingster vill bli vist. Tailormade Rush vil også bli presentert. I tillegg vil Søren Pedersen og Tailormade Lawito ta turen fra Tyskland og presentere seg for det danske publikum.
I tillegg vises Katrinelund sine egne hingster.

Temptation føll født i natt.

Vår avlshoppe Rosett etter Romanov har i natt født et fint hoppeføll.
Hun er mørk brun og har litt avtegn og hun skal hete Tailormade Temptress

Tailormade sitt første embryo føll født.

Føllet så dagens lys i Tyskland det er et hingsteføll og skal hete Tailormade Stairway2heaven
Far til føllet er Stardust og eggdonor er den 7 år gamle Tailormade Careca som gjør suksess med Søren Pedersen i salen.

Tailormade Lobin er død.

Lobin var hos veterinær Verner Jahn for å få ordnet en tann. Operasjonen gikk fint, men Lobin har i løpet av natten brukket sitt bakben og det var dessverre ingen ting annet å gjøre enn å avlive.
Lobin var norgesmester Ellen Birgitte Farbrot sin lilleturshest.

Årets første føll født.

Det ble et hoppeføll e. Temptation. Moren er sølvmedaljehoppen Menuett e. Michelino.
Hun er lysebrun med 4 hvite sokker og bliss og skal hete Tailormade Trampoline.
Hun vil bli fremvist under åpent hus på Katrinelund 1. mai.

Tailormade Lawito vinner igjen.

Trine Stiansen, Søren og Jonas Pedersen på LawitoTrine Stiansen, Søren og Jonas Pedersen på LawitoParet Søren N Pedersen og Lawito vinner igjen.
De startet i helgen en S klasse og rittet holdt til seier.

Tailormade Stardust kvalifisert til bundeschampionatet

Stardust med Søren N Pedersen i salen stilte til start 16. mars for å kvalifisere til bundeschampionat.
De vant klassen rett foran Tailormade Confidence også med Søren i salen, og er nå kvalifisert.
Stardust reiser derfor en av de nærmeste dagene til Katrinelund for å være klar for hoppene i bedekkingssesongen.

Tailormade har i samråd med Ole på OM spring fått designet vårt eget hinder/spring.

Dette er en kombinasjon med 3 stk oxere med en maks høyde på 190 cm, hinderet kan da også benyttes som sixbar.
Det er også blitt laget et tilsvarende hinder som vil være tilgjenglig for utlån.
For lån av hinder kontakt O.M. Spring på mail: mail@om-spring.dk eller tlf: +45 75 56 52 75

Avslutning 10 dagers test.

Tailormade Rush besto sin 10 dager test på Vilhelmsborg.
Han vil i kommende sesong være stasjonert hos JJ horses i Norge.
Og han vil etter planen reise etter åpent hus på Katrinelund 1. mai.

Gangartsklasser Herning 2010.

Rafael, Lancelot, Temptation og Red Rebel gikk gangartsklasser.
De fikk hhv 2,3,4 og 5 plass lørdag og 1,2,3 og 4 plass søndag.

Kåring Herning 2010.

L’espoir ble fløyhingst blant 4 års dressurhingster.
Spranghestene Stardust,Count On Me og Confidence ble ferdigkåret
Dressurhesten Lacoste ble ferdigkåret og Red Rebel fikk et års bedekkingtillatelse.
3 års hingsten Rush ble godkjent til avprøving.

Ny kåret 3 års hingst til Tailormade

Tailormade gikk til innkjøp av en 3 års hingst under auksjonen i Herning.
Hingsten er den 3 år gamle Lillevangs Rush e. Rush Hour på Søgaards legendariske Pari hoppestamme.
Hingsten vil få navnet Tailormade Rush og inngå i vår hingstecollection.
Han vil mandag innsynes til 10 dagers test på Vilhelmsborg.

Ny pilot på Lancelot i Herning.

Grunnet Silje Bakkens skade er vi nødt til å ha ny rytter på Lancelot i Herning.
Ny Rytter blir Lotte Skjærbæk. Vi synes det er sporty av Lotte å ta utfordringen på så kort varsel.
Vi ønsker paret lykke til i Herning.

Rytter Silje Bakken er skadet.

Lancelot sin faste rytter Silje Bakken er skadet. Hun har brukket sitt håndledd og kan derfor ikke ri Lancelot som planlagt i gangartsklassene i Herning.
Vi ønsker Silje god bedring og håper vi snart ser henne tilbake i salen.

Hitman ikke til Herning.

Hitman har dessverre pådratt seg en skade i hoven da han var i Paddock.
Han vil derfor dessverre ikke kunne fremstilles til DV kåring i Herning som planlagt.
Vi vil på et senere tidspunkt fremstille han.

Tailormade Lawito vinner sin første GP

Tailormade Lawito med Søren N. Pedersen i salen vant sin første GP ved et stevne i Tyskland.
Paret hadde to flotte nullrunder og kom inn på en tid som holdt til seier.

Tailormade Akon til Helgstrand dressage.

Tailormade Akon flytter til Helgstrand dressage der han skal danne par med Maik Kohlschmidt.
Vi ønsker å se det nye makkerpar rundt på dressurbanene i 2010 og ønsker de lykke til.

Ny rytter til Tailormade

Sashia Astrup Jensen skal ri og starte noen av Tailormade sine spranghester.
Sashia er bl.a. dansk mester for hold og er til daglig ansatt hos Søren N. Pedersen i Tyskland.
Vi gleder oss til samarbeidet og håper på mange gode opplevelser sammen i fremtiden.

Nyansatt Kontor/ regnskapsmedarbeider.

Fra og med 1. februar i år er Tone Sand å finne på Tailormade sitt kontor.
Hun er vårt nye backoffice og vil ta seg av regnskapet samt noe administrativt arbeide.
Hennes tidligere arbeiderfaring innebefatter bl.a. regnskap, ledelse, informasjon og personal.
Vi ønsker henne velkommen og ser frem imot et konstruktivt samarbeid.
Tone kan nås på tlf: + 47 930 32 443 eller mail: tone@tailormade-horses.com

Ny hest til Tailormade.

Tailormade gikk til innkjøp av en ny hest under auksjonen på AEG.
Det dreier seg om en 2 års hingst eller Darco med Feo som morfar.
Den vil bli stående i Tyskland på Søren N Pedersen sin treningsstall.

Tailormade farget AEG lyserødt.

Tailormade videreførte sitt gode samarbeid med kreftforeningen, Norges rytterforbund og dressur så klart og farget AEG lyserødt.
Det førte til synliggjøring av saken i form av å sponse klasser, ha stand der det ble solgt rosa effekter, innsamling samt auksjon på dekken.
-Pengene som ble samlet inn går selvfølgelig uavkortet til kreftforeningen sier en smilende grenleder i NRF, Elizabeth Farbrot.
-Vi setter stor pris på den muligheten vi har fått til å synliggjøre og sette fokus på brystkreftsaken i ryttermiljøet. Vi har både viljen og ønske om å fortsette dette samarbeidet, derfor bør ingen bli overrasket neste gang vi farger ryttermiljøet lyserødt sier Trine Stiansen.

Temptation mister dessverre sin rytter.

Michael Grønne Christensen har valgt å avslutte sitt arbeidsforhold hos Priess stutteri grunnet samarbeidsproblemer.
Michael og Temptation oppnådde i 2009 sesongen fantastiske resultater og vant 4 års championatet både i Norge og i Danmark.
Michael hadde også gode resultater på sin andre faste makker, Tailormade Akon, med bl.a. seier i Kür under Norway Grand Prix.
Tailormade synes det er meget trist å miste Michael og ønsker han lykke til i sitt nye arbeide.